Toggle Main Menu Toggle Search

Open Access padlockePrints

Stilt House Singapore 2011

Lookup NU author(s): Professor Wolfgang Weileder, Professor Simon Guy, Dr Oliver Heidrich

Downloads


Abstract

STILT HOUSE is a site-specific artwork consisting of two interconnected structures that are made from recycled plastic waste. Sited at Dhoby Ghaut Green, the architectural installation offers, through it's perforated black walls, an elevated and translucent perspective on the surrounding land and cityscape. By reinterpreting this traditional housing typology, that was originally made from sustainable local materials and was ecologically adapted to the specific climate and landscape, the STILT HOUSE encourages us to rethink our relationship with the environment we inhabit. It also confronts us with the debris of our consumer society in the unexpected form of an innovative building material that translates waste into new productive and aesthetic uses.


Publication metadata

Author(s): Weileder W, Guy S, Heidrich O

Editor(s): Lehmann, S., Hua, K.C., Cam, W.

Publication type: Conference Proceedings (inc. Abstract)

Publication status: Published

Conference Name: Hub-to-Hub Exhibition and Research

Year of Conference: 2011

Date deposited: 24/01/2013


Share